Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Főszabály szerint a számlát a teljesítés napjáig, de maximum a teljesítéstől számított 15 napon belül kell kiállítani, azonban vannak esetek, melyeknél speciális előírásokat kell betartani.

Előleg fizetése esetén akkor kell kiállítanunk a számlát, ha az előleg pénzügyileg is rendezett felénk. (Ilyenkor a számlán a teljesítés dátuma meg kell egyezzen az előleg beérkezésének napjával.) ebben az esetben az előleg beérkezésétől számítva van 15 napunk a számla kiállítására, míg készpénzes fizetésnél a számlakibocsátási kötelezettségünk azonnal fennáll.

Közösségi értékesítésnél legfeljebb a teljesítést követő hó 15-e a határidő.

Ha a számla fordított adót tartalmaz, vagy azt kellene tartalmaznia, az 15 napon belüli számlakibocsátási kötelezettséget jelent.

Készpénzzel történő fizetés esetén azonnal ki kell állítani a számlát.

Amennyiben a teljesítés napján vagy az adott hónapban ugyanannak a személynek/cégnek több számlát kellene kiállítanunk, akkor a számlakibocsátási kötelezettségünkről úgy is gondoskodhatunk, hogy a teljesítésekről csak egy számlát vagy ún. gyűjtőszámlát bocsátunk ki.

Ha a számla nem tartalmaz áfát az áfatörvény rendelkezései alapján, úgy a számlakiállítás határideje lejár abban a leghamarabbi időpontban, amikor a számlakibocsátáshoz szükséges információk rendelkezésre állnak.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO