Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Kezdő vállalkozások támogatása

Magyarországon egy újonnan létrejött vállalkozásnak csak 37%-os esélye van arra, hogy 5 év múlva is működni fog. Az Írisz Office ügyfeleként ez az esély 95%-os. A különbség két dolognak tudható be.

  1. Megfelelő, tervezett indulás
  2. Folyamatos vezetői támogatás

De miért ilyen rossz a magyar helyzet?

Az ok egyszerű. Ha egy leendő cégvezető kitalálja azt, hogy vállalkozni szeretne, úgy felkeres egy jogászt, aki a legjobb tudása szerint létrehoz egy céget. A vállalkozás rendszerint jó, legalábbis a Ptk. értelmében, de kicsi rá az esély, hogy pont úgy van megalapítva, ahogy a vállalkozónak erre szüksége van, hiszen a jogász adózási tájékoztatót adni általában nem tud. Az alapítás után az ifjú cégvezető elviszi a vállalkozását egy könyvelőhöz, aki elfogadja a vállalkozás adottságait, és lekönyveli a bizonylatokat. A könyvelő jellemzően nem érzi feladatának azt, hogy kifaggassa a cégvezetőt a terveiről, majd megvizsgálja azt, hogy a vállalkozás ennek szellemében lett-e létrehozva, ezután a meglátásai kifejtése mellett lemenedzselje a cég megfelelő átalakítását. Pedig ennek a tevékenységnek hiányában a társaság életképessége nagyon alacsony lesz.

paper-3213924_960_720

Ezért lenne minden leendő cégvezetőnek szüksége arra, hogy alapítás előtt egy vezetői tanácsadáson vegyen részt, amikor a terveihez legjobban alkalmazkodó működési forma és adózási mód megtervezhető, majd a jogász a terveknek megfelelően hozhatja létre a vállalkozást.

Amennyiben a vállalkozás már létrejött, de a tervezés nem történt meg, úgy utólagosan is érdemes ezt megtenni, majd az átalakításokat elvégezni. Az Írisz Office Csoport tagja, az Ecocreative Zrt. a kezdő vállalkozások megtervezésének a szakértője.

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor alapító