Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

2021. július 1-jétől megszűnik az unión kívülről importált, 22 EUR alatti értékű termékek áfamentessége is. (22 EUR felett jelenleg sincs áfamentesség.)

Ez azt jelenti, hogy ez után a vámhatóság minden importált termék után köteles lesz import áfát kiszabni, függetlenül a termék értékétől. (Tehát például egy Kínából rendelt 1-2 eurós telefontok után is áfa fizetési kötelezettség fog keletkezni.)

A termékek ugyanakkor 150 EUR összegig továbbra is vámmentesek maradnak. Vámot tehát csak a 150 EUR feletti termékek után vet ki a vámhatóság.

Fontos, hogy a július 1-jei dátum a termék szabad forgalomba bocsátásának kezdeményezésére vonatkozik, nem pedig a megrendelésére. Ha tehát a termék szabad forgalomba bocsátását még július 1-je előtt kezdeményezzük a vámhatóságnál, akkor még áfamentes lesz a termék, feltéve, hogy az értéke 22 EUR alatti, ha pedig július 1-je után tesszük ezt meg, akkor már mindenképpen áfaköteles lesz.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO