Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

2019-től megszűnik a társasági adóelőleg-kiegészítés, ismertebb nevén a társasági adó feltöltés.

Korábban azoknak a vállalkozásoknak kellett az adóévben befizetett adóelőlegeit kiegészítenie a várhatóan fizetendő, éves adóra, amelyeknek az adóévet megelőző adóévben az éves szinten számított árbevételük elérte, vagy meghaladta a 100 millió forintot.

A 2019. év még átmeneti időszaknak minősül, mert az adózók dönthetnek úgy, hogy élni kívánnak a társasági adó feltöltés lehetőségével.

Fontos, hogy ebben az esetben a korábbi szabályoknak megfelelően szükséges gondoskodniuk az adókiegészítésről. Ez azt jelenti, hogy december 20-ig az adóévi várható adó összegének legalább 90%-át meg kell fizetniük, ellenkező esetben mulasztási bírságra számíthatnak.

Azoknak a gazdasági társaságoknak érdemes az adóelőleg-kiegészítést választaniuk, akik rendelkező nyilatkozatot kívánnak tenni, azaz támogatni szeretnének valamilyen látvány-csapatsporttal vagy filmalkotással foglalkozó szervezetet.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO