Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Amennyiben több országból is származik jövedelmünk, előfordul, hogy bizonyos mértékben minden érintett országban adózni kell utána. A nemzetközi adózás részletszabályait az ún. kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények írják elő, amik az egyes országok között külön-külön, bilaterális módon köttetnek. Az egyezmények elsődleges célja, hogy a jövedelmünk csak az egyik országban adózzon. Azt, hogy éppen melyikben, függ az illetőségünktől, a jövedelmet nyújtó országától és a jövedelem típusától is.

A magyarországi jövedelemhez hasonlóan az ilyen egyezmény hatálya alá tartozó jövedelmet is hiteles dokumentumokkal kell alátámasztani. Ezeket az iratokat eddig 5 évig kellett megőrizni. 2019. július 24-től ez az iratmegőrzési kötelezettség 10 évre emelkedett.

A határidő számítása annak a naptári évnek az utolsó napján indul, amelyik évben a jövedelemről bevallást kellett tenni. Vagyis ha például 2019-ben Németországból és Magyarországról is származott jövedelmünk, és ezekről 2020-ban kell bevallást tenni, akkor a bevallásokat alátámasztó iratokat 2030. december 31-ig kell megőriznünk.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO