Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Abban az esetben, ha a magánszemély alanyi jogon szerzi meg az orvosi praxisjogot, akkor ennek átruházásból származó jövedelem adómentes bevételnek minősül.

Ezt a változást 2017. június 20-tól hozták törvénybe, viszont átmeneti rendelkezés alapján a 2017. január 1. után lebonyolított ügyletekre is alkalmazható.

Egyéb módon szerzett praxisjog (pl. adásvétel) az átruházásból származó jövedelem az időmúlását figyelembe vevő sávos rendszerben adózik.

Ez azt jelenti, hogy ha a praxisjog a szerzés évében, vagy azt követő évben kerül értékesítésre, az értékesítésből származó jövedelem (eladási ár – korábbi vételár) 100%-a minősül az adóalapnak. Viszont, ha az értékesítés a második évben történik, akkor csak a jövedelem 90%-a, a harmadik évben a 60%-a, a negyedik évben a  30%-a az adóalap, de ha az ötödik évben vagy azt követően értékesítjük a praxisjogot, a jövedelmünk adómentessé válik.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO