Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Ingatlan bérbeadásából származó jövedelem elbírálása kapcsán számos speciális körülményre kell tekintettel lenni. Ezek közül is a legfontosabb, hogy az ingatlan milyen megnevezéssel szerepel az ingatlannyilvántartásban. A teljesség igénye nélkül: bérbe lehet adni lakást, telket, szántót, mezőt, ültetvényt és erdőt is.

Arról, hogy az ingatlanunk milyen besorolással rendelkezik, a tulajdoni lap igénylésével pár ezer forintos költség mellett a TakarNet oldalon győződhetünk meg. Egy ingatlan-adásvétel esetében a tulajdonosi körülmények (pl.: több tulajdonos, elővásárlási jog, banki zálogjog) miatt is feltétlenül érdemes kikérni a tulajdoni lapot.

Az erdő haszonbérbeadásából származó jövedelem adómentes, amennyiben a bérleti szerződés legalább 5 éves időtartamra szól.

Amennyiben a szerződés végül mégis 5 éven belül szűnik meg, a mentesség miatt meg nem fizetett adót a magánszemély késedelmi pótlékkal növelten köteles bevallani és megfizetni.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO