Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Sok esetben előfordulhat, hogy egy munkáltatónak egy-egy időszakban nagyobb munkaerőre van szüksége. Ekkor jöhet szóba az egyszerűsített foglalkoztatás, amely mind munkavállalói mind munkáltatói szempontból előnyös lehet.

Egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül megkülönböztetünk alkalmi munkát, mezőgazdasági idénymunkát, valamint turisztikai idénymunkát. Ezekre speciális szabályok vonatkoznak, amelyek az EFO törvényben találhatók. Alkalmi munka mindig határozott időre jön létre és legfeljebb 5 egymást követő naptári nap dolgozhatunk így illetve egy hónapban maximum 15, évente pedig 90 napot. Azonban több különböző munkáltatónál végzett alkalmi munka esetén külön kell számolni a napokat, így akár egész évben dolgozhatunk alkalmi munkavállalóként. Fontos szabály, hogy ugyanazon munkáltatónál egyszerűsített foglalkoztatás és munkaviszony egyidejűleg nem jöhet létre.

Az alkalmi munkavállalók nem biztosítottak, így álláskeresési járadék folyósítása mellett is lehet alkalmi munkát végezni.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO