Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

a NAV honlapján közzétett olyan nyilvántartás, mely azon adózók nevét és adószámát tartalmazza, akiknél az alábbi feltételek együttesen teljesülnek:

• a közzétételt megelőző hónap utolsó napján nincs az állami adó- és vámhatóságnál nyilvántartott nettó adótartozása, valamint köztartozása

• nincs behajthatatlanság címén nyilvántartott, el nem évült adótartozása

• nyilatkozata alapján a közzétételt megelőző hónap utolsó napjáig esedékes bevallási és befizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz/tett

• adószámát nem függesztették fel

• nem áll csődeljárás, végelszámolás illetve felszámolási eljárás alatt

• csoportos adóalanyiság esetén a csoportos adóalanynak nincs általános forgalmi adó tartozása

• nem minősül adó megfizetésére kötelezettnek (vagyis nincs olyan adótartozása, melyet más személy/társaság miatt neki kell megfizetnie pl. jogutód, örökös)

Az adatbázisban történő szereplés több esetben is helyettesíti a nemleges együttes adóigazolás bemutatását, amely pályázat benyújtás, közbeszerzéssel érintett kifizetés, vagy hiteligénylés esetén különösen fontos lehet.

Az adatbázis minden hónap 10-én frissül, ha az adózó minden hónapban megfelel a feltételeknek, nem kell újból kérnie az adatbázisba történő szereplést, az automatikusan megújul.

Az adatbázisban történő szerepléshez a KOMA elnevezésű nyomtatvány kitöltése és megküldése szükséges az adóhatóság felé, amely díjmentes.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO