Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A Magyar Kormány a koronavírus járvány negatív gazdasági hatásának csökkentése érdekében módosította a Munka Törvénykönyvében foglaltakat.

Az eredeti törvényi szabályok alapján, azon munkavállalók részére, akik munkaidőkeretben kerülnek alkalmazásra a munkáltatójuk legfeljebb négy hónap vagy 16 hét keretet rendelhetett el.

2020. április 11-től a meghatározott munkaidőkeret tartama 24 hónapra növelhető.

A módosítás azon munkáltatóknak is lehetőséget biztosít, akik korábban már elrendelték a munkaidőkeretet foglalkoztatottjuk részére, ugyanis a megelőzően meghatározott időtartamot a munkáltató kibővítheti legfeljebb 24 hónapra.

A rendelet alapján meghatározott munkaidőkeretet nem befolyásolja a vészhelyzet megszűnése. Tehát, ha a munkavállaló a vészhelyzet fennállása alatt 24 havi munkaidőkeretben kerül foglalkoztatásra, annak időtartama nem csökken vissza az eredeti törvényi maximumra a vészhelyzet megszűnése okán.

A Munka Törvénykönyve a 99. §-ban foglalt napi munkaidőre, valamint a 104-106. § által részletezett napi és heti pihenőidőre, illetve heti pihenőnapra vonatkozó szabályaitól eltérni nem lehet, kivéve kollektív szerződésben a Munka Törvénykönyve által meghatározott munkakörök esetén.

Az e szabályoktól eltérő kollektív szerződésben foglalt rendelkezéseket alkalmazni nem lehet.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO