Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Felmerül a kérdés, hogy ha egy munkavállaló a céges elektromos autóját otthon tölti, milyen feltételekkel tudja ennek költséget a cégre áthárítani.

Ahhoz, hogy a magánszemélynél egyértelműen elkülöníthető legyen az az áramfogyasztás, ami az autó töltéséhez kapcsolódik, almérőóra használata szükséges. Ezáltal igazolhatóvá válik az autóhoz kapcsolódó fogyasztás és így a költség is. Almérőóra hiányában nincs lehetőség a költségek elszámolására.

A magánszemély a felmerülő költségeit személyi jellegű egyéb kifizetés jogcímen kaphatja meg a cégtől.

A másik lehetőség, ha a vállalkozás fizeti a magánszemély teljes áramszámláját (tehát az áramfogyasztásról a vállalkozás nevére szóló számla érkezik). Ekkor az elektromos autó (almérőórával igazolt) töltésén felüli áramdíjat kiszámlázza a magánszemélynek, így összességében a vállalkozás az elektromos autó töltési díjának áfatartalmát levonásba helyezheti. (Míg a fentebb említett esetben erre nincs lehetőség.)

Azt, hogy az autót milyen arányban használja a magánszemély céges és magán jellegű utakra útnyilvántartással támasztható alá.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO