Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

A személyi jövedelemadó törvény alapján béren kívüli juttatásnak minősül a szakszervezet által a tagjának, nyugdíjas tagjának vagy a tagok közeli hozzátartozójának üdülési szolgáltatás révén adott juttatásnak a minimálbért meg nem haladó része.

Ez azt jelenti, hogy a magánszemély részéről adó és járulék mentes, viszont a munkáltatót a minimálbért meg nem haladó összeg 118 százaléka után 15% személyi jövedelemadó és 14% egészségügyi hozzájárulási adófizetési kötelezettség terheli, így összesen 34,22%-os többletköltséget jelent a cég számára.

Amennyiben az ilyen jogcímen biztosított szolgáltatás értéke meghaladja a minimálbér összegét, a felettes rész 2017. július 19-től egyes meghatározott juttatásként adózik.

(Korábban egyéb jövedelemnek minősült.)

Ez azt jelenti, hogy a magánszemély részéről adó és járulék mentes, viszont a munkáltatót a minimálbért meghaladó összeg 118 százaléka után 15% személyi jövedelemadó és 22% egészségügyi hozzájárulási adófizetési kötelezettség terheli, így összesen 43,66%-os többletköltséget jelent a cég számára.

A változás egy átmeneti szabály alapján 2017. január 1-jét követően alkalmazható az ilyen jogcímen adott juttatásra vonatkozóan.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO