Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Egy csapatépítőtréning célja lehet akár valamilyen továbbképzés, vagy a munkavállalók fejlődéséhez szükséges támogatás, amelynek eredményeképpen hatékonyabbak lesznek a munka során.

A felmerülő költségek közt lehetnek olyanok, amelyek után kell, illetve olyanok, amelyek után nem kell járulékokat fizetni a vállalkozásnak.

A céges tréning elszámolása során járulékokat kell fizetni például az étel/italfogyasztás után:

  • A számla ezen tételeinek bruttó összeg után összesen 40,71% adófizetési kötelezettsége keletkezik SZJA és EHO formájában, amelyet a teljesítéstől számított hónap 12. napjáig kell bevallani és megfizetni.
  • Ezen tételek ÁFA tartalma nem vonható le, de a számla bruttó összege és az azt terhelő 40,71%-os adóteher költségként elszámolható, és így csökkenti az éves társasági adót.

Előfordulhatnak olyan költségek, amelyek bérköltségként adóznak. Ilyen lehet például egy sétarepülés. A számla áfa tartalma ebben az esetben sem helyezhető levonásba.

Lehetnek olyan költségek is, amelyek után nem kell járulékot fizetni a vállalkozásnak és még az áfa is levonásba helyezhető. Ilyen lehet például a szállás vagy a képzés költsége. Fontos, hogy csak akkor helyezhető levonásba például a szállás áfatartalma, ha a csapatépítő egyben képzés is volt.

Még a csapatépítő tréning előtt érdemes konzultálni a könyvelővel, hogy milyen járulékfizetési kötelezettségek merülhetnek fel az adott, konkrét esetben.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO