Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Ahogy korábbi egyperceseinkben írtuk itt és itt, a koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségek kezelése céljából adófizetési kedvezmények bevezetéséről döntött a kormány (meghatározott tevékenységet végző vállalkozások esetén).

A (KIVA/szociális hozzájárulási adó/szakképzési hozzájárulás/rehabilitációs hozzájárulás) kedvezmény igénybe vételének feltétele többek közt az, hogy a kifizető a munkavállalót (aki után igénybe kívánja venni a kedvezményt) a veszélyhelyzetre való tekintettel elbocsájtotta volna. Ezt azonban egy ellenőrzés során hitelt érdemlően csak úgy lehet bizonyítani, ha van egy dokumentum a munkaviszony megszüntetéséről (vagy közös megegyezéssel vagy a munkáltató részéről egyoldalúan, a válsághelyzetre való hivatkozással) illetve egy másik dokumentum, ami ezt érvényteleníti.

A bizonyítás szempontjából a legkedvezőbb, ha a munkaviszony felmondásáról szóló dokumentum dátuma korábbi, az érvénytelenítés dátuma pedig későbbi, mint a kedvezményről szóló rendelet hatályba lépése (2020.11.11.).

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO