Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

A Közösség más tagállamába nyújtott telekommunikációs, rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatások, valamint az elektronikus úton nyújtott szolgáltatások (pl. tárhelyszolgáltatás, távoktatás, szoftver rendelkezésre bocsátása vagy frissítése) esetében – ha az nem adóalany (pl. magánszemély) részére történik – a magyar áfát kell alkalmaznunk mindaddig, míg a bevételünk el nem éri a 10 000 eurót.

Gyakorlatilag ez egy adminisztrációs könnyítés, mivel ellenkező esetben az értékesítőnek minden érintett EU-s célországban adószámmal kellene rendelkeznie. Amennyiben azonban elértük a 10 000 eurós határt, el kell indítanunk az adószám regisztrációs folyamatott az adott tagállamban.

Az adózó ugyanakkor választhatja azt is (mindig a következő évre), hogy a célország(ok) áfáját alkalmazza alacsonyabb árbevételi szintnél is, de ettől a döntésétől két évig nem térhet el.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO