Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

2020. április 26. és május 26. között uniós rendelet korlátozza a koronavírussal szembeni védekezéshez felhasználható egyes termékek kivitelét.

Az exportengedélyköteles termékek köre:

  • védőszemüveg, szemvédő eszköz
  • orr- és szájvédő eszköz
  • védőruha

A kiviteli engedélyeket az exportőr székhelye szerinti tagállam illetékes hatóságai adják ki írásban vagy elektronikusan. Magyarországon Budapest Főváros Kormányhivatala Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály Kereskedelmi Osztálya állítja ki az engedélyeket és azokat elektronikusan adja ki.

A kiviteli engedélyek egyetlen szállításra használhatók, az engedélyeket nem kell bevonni a vámeljárások során.

A kiviteli engedélyt az áruk kivitelre történő bejelentésekor vagy legkésőbb az áruk átengedésének pillanatában kell bemutatni.

Nem kell engedély a következő területekre való szállításhoz:
Albánia, Andorra, Bosznia-Hercegovina, Feröer-szigetek, Gibraltár, Izland, Koszovó, Liechtenstein, Montenegró, Norvégia, Észak-Macedónia, San Marino, Szerbia, Svájc, Vatikán, Grönland, Új-Kaledónia és a hozzá tartozó szigetek,Francia Polinézia, Francia Déli és Antarktiszi Területek, Wallis- és Futuna-szigetek, Mayotte,Saint-Pierre és Miquelon, Aruba, Holland Antillák, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten, Anguilla, Kajmán-szigetek, Falkland-szigetek, Dél-Georgia és a Déli-Sandwich-szigetek, Montserrat, Pitcairn, Szent Ilona-sziget és a hozzátartozó területek, Brit antarktiszi terület, Brit indiai-óceáni terület, Turks- és Caicos-szigetek, Brit Virgin-szigetek, Bermuda, Büsingen, Helgoland, Livigno, Ceuta és Melilla.

A 709-es uniós TARIC intézkedések alapján a váminformatikai rendszerben a továbbiakban is az alábbi okmánykódokat (igazoláskódokat) kell alkalmazni az uniós rendelet szerinti kiviteli engedélyek kezeléséhez:

  • C086: Exportengedély korlátozás – Védőeszközök ((EU) 2020/568 rendelet)
  • Y975: Az (EU) 2020/568 rendelet által nem érintett áruk és az intézkedéshez kapcsolódó PE lábjegyzetekben ismertetett áruktól eltérő áruk

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO