Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

2021. június 10-től, ha az adózó bejelenti, hogy székhelyszolgáltatást vesz igénybe, de a NAV nyilvántartásában nem szereplő és a tevékenység megkezdésére irányuló szándékát be sem jelentő szolgáltatót jelöl meg a bejelentésben, akkor a székhelyszolgáltatás igénybevételére vonatkozó bejelentés 15 napig visszavonható.

Ez amiatt fontos, mert ha a feltételeknek nem megfelelő székhelyszolgáltatót jelent be a vállalkozás, akkor a NAV a vállalkozás adószámát (felszólítás után) törölheti.

A törvény amiatt módosult, mert sokszor kerül bejelentésre székhelyszolgáltatás olyan esetekben is, amikor a valóságban nem is székhelyszolgáltatásról volt szó. Például, ha valaki bérli a székhelyéül szolgáló ingatlant, akkor sok esetben bejelentette a NAV felé, hogy székhelyszolgáltatást vesz igénybe, miközben egy normál ingatlan bérlet nem minősül székhelyszolgáltatásnak. Ilyen esetben a bejelentést vissza lehet és kell is vonni.

A székhelyszolgáltatásról, annak fogalmáról és bejelentéséről korábban írtunk.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO