Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Tavaly itt írtunk róla, hogy 2021-től várhatóan megszűnik az adókedvezmény az elektromos autók beszerzésére vonatkozóan.

Az idén hatályba lépett jogszabály-módosítások alapján a kedvezmény nem szűnt meg teljesen, viszont jelentősen leszűkült a kedvezményre jogosító gépjárműtípusok köre.

Korábban minden elektromosan működő, személygépkocsinak minősülő gépjármű beszerzésére igénybe vehető volt a kedvezmény.

2021-től azonban egyetlen típusra vehető igénybe adókedvezmény: az elektromosan működő, vegyes használatú, 2500 kg együttes tömeget meg nem haladó gépjármű, amelynek rakodótere gyárilag kialakítva kettőnél több utas szállítására alkalmas, de kézzel egyszerűen oldható ülésrögzítése révén teherszállításra bármikor átalakítható a válaszfal mögötti rakodótér, ideértve azt az esetet is, ha az ülés eltávolítására visszafordíthatatlan műszaki átalakítással kerül sor.

 

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO