Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

A kifizető által a kiküldetési rendelvény alapján (költségtérítés címén), a jogszabályokban meghatározott mértékig fizetett összeget a magánszemélynél nem kell bevételként figyelembe venni, így azután adókötelezettsége sem keletkezik (sem a munkavállalónak, sem a munkáltatónak).

A jogszabályokban meghatározott, igazolás nélkül elszámolható tétel: a kiküldetési rendelvényben meghatározott km-távolság szerint az üzemanyag fogyasztási normával, a NAV által közzétett üzemanyagárral és a 15 Ft/km általános személygépkocsi normaköltség alapulvételével számított összeg.

Ha ezt a tételt fizeti ki a munkáltató foglalkoztatottjának, akkor sem adóelőleg-levonási, sem adatszolgáltatási kötelezettsége nem keletkezik, továbbá cégautóadót sem kell teljesítenie.

Fontos, hogy a kiküldetési rendelvényben szereplő gépkocsi tulajdonjogát igazolni kell: a kiküldetésben lévő magánszemély, illetve házastársa tulajdonában lévő autóra számolható el kiküldetési költségtérítés.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO