Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Igen, a veszteséget is be kell vallani annak érdekében, hogy a következő két évben azt adóalap csökkentésre felhasználható legyen.

Arról, hogy mi minősül veszteségnek, arról a Kriptovaluta adózás magánszemélyek számára c. cikkünkben olvashat

A 2153-as Személyi jövedelemadó bevallás 04-es fülén, a 164-es sorban kapott helyet a „Kriptoeszközzel végrehajtott ügyletből származó jövedelem és adója”. E sor “d” oszlopában kell szerepeltetni összevontan a megállapított jövedelmet, míg az “a” oszlop szolgál a veszteség összegének a feltüntetésére.

A magánszemélynek tehát előzetesen kell megállapítania a bevételeit és a költségeit, azokat nem kell külön feltüntetnie a bevallásban, csak azok egyenlegét: az realizált veszteséget vagy épp a megszerzett jövedelmet.

Figyelem, a 2021-re is alkalmazható SZJA törvény változás nem pénzforgalmi szemlélet szerint minősíti a veszteséget/nyereséget!

Sokakban felmerül a kérdés, hogy a kriptotőzsde nyeresége vagy épp vesztesége összevontan kezelhető-e a tőzsdepiaci ügyletek nyereségével vagy veszteségével. Erre a válasz korábbi Egypercesünkben olvasható.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO