Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló kormányrendelet alapján távolsági (helyközi) utazásnak minősül a közigazgatási határon kívülről a lakóhely vagy ideiglenes tartózkodási hely, illetve a munkavégzés helye közötti utazás.

A távolsági utazás esetén térített összeget az SZJA törvény szerint nem kell jövedelemként figyelembe venni, tehát a jegy vagy bérlet a vállalkozás nevére szóló számla ellenében adómentesen téríthető.

A munkába járáshoz kapcsolódó bérlet, vagy a hazautazáskor megváltott jegy értékének 86%-át a munkáltató köteles is téríteni a munkavállalója felé, azonban dönthet úgy, hogy a teljes összeget megfizeti. A munkába járás költségtérítéséről bővebben korábbi egypercesünkben olvashatnak.

A helyi bérlet azonban nem téríthető meg a munkavállaló részére adómentesen, sőt 2019-től cafeteria elemként már bérjövedelem módjára adózik.

Egy kiskapu azonban akad!

Adómentesen téríthető a helyi bérlet értéke a munkavállalónak azoknál a munkaköröknél, melyek ellátása rendszeres utazással jár.

Természetesen az adómentes juttatáshoz olyan munkaköri leírással kell kiegészíteni a munkaszerződést, melyből a helyi bérlet szükségessége egyértelműen kiderül.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO