Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Követelések azok a különféle szállítási, vállalkozási, szolgáltatási és egyéb szerződésekből jogszerűen eredő, pénzértékben kifejezett fizetési igények, amelyek a vállalkozó által már teljesített, a másik fél által elfogadott, elismert termékértékesítéshez, szolgáltatás teljesítéséhez kapcsolódnak.

A vállalkozás részére vásárolt termékről, igénybe vett szolgáltatásról az eladó fél által kiállított számla befogadásakor elismerjük annak jogalapját és összegszerűségét, polgári jogi értelemben a számla befogadásával kötelezettség keletkezik a vállalkozás számára a számla kiegyenlítésére vonatkozóan.

Amennyiben a partner nem fogadja be az általunk kibocsátott számlát, abban az esetben azt nem szerepeltethetjük a könyvelésben.

A kibocsátott, de be nem fogadott számla érvénytelenítéséről haladéktalanul gondoskodni kell, ami nem jelenti azt, hogy a vállalkozás lemond a követeléséről.

Az el nem is mert követelést a jogosult jogi úton – jó esetben peren kívül – tudja érvényesíteni.

Figyelem, ha a számla befogadására azért nem kerül sor, mert a teljesítés vitatott, úgy a számlát nem helyesbíteni kell utólag, hanem érvényteleníteni. Ebben az esetben az érvénytelenítő számla teljesítési időpontja azonos az eredeti számla teljesítési időpontjával, amiből az következik, hogy ennek az időpontnak megfelelő vonatkozási időszakú áfabevallásban kell a tételt szerepeltetni, míg ha az érintett időszakról már született áfabevallás, úgy annak utólagos önellenőrzése szükséges.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO