Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Este 8 óra és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, tartózkodási helyén vagy szálláshelyén tartózkodni.

Kivételt képeznek a korlátozás alól az alábbi esetek, amelyekben este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakó-, tartózkodási vagy szálláshely elhagyása, valamint a közterületen tartózkodás:

  • egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetében
  • munkavégzés céljából
  • munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, valamint a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, tartózkodási helyre vagy szálláshelyre történő közlekedés
  • versenyszerűen sportoló számlára tartott
    • edzés vagy sportrendezvényen való részvétel
    • edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából
    • edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából.

Kivételt képez továbbá a kutyasétáltatás, mely esetben a lakó-, tartózkodási vagy szálláshely 500 méteres körzete nem hagyható el a fenti időszakban.

Egy esetleges ellenőrzés során a munkáltató által kiállított igazolással bizonyítható, hogy a munkavállaló jogosan, munkavégzés céljából hagyta el a lakó-/szállás-/tartózkodási helyét a korlátozással érintett időszakban. Az igazolás minta INNEN tölthető le.

Bírságra tehát csak az számíthat, aki nem tudja igazolni, hogy a fenti okok valamelyike miatt tartózkodik az otthonától távol.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO