Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Ha a pályázat benyújtásakor a beadást megelőző időszakban (pl. 2014-ben) kettő, vagy több vállalkozás külön működött, de pályázat beadásakor már 1 cégbe „beolvadtak”, akkor a korábbi vállalkozások létszám, árbevételi, és egyéb adatait hogyan kell feltüntetni a pályázatban?
Van-e mód a két cég adatainak összeadására, kumulálására?

Amennyiben „beolvadásról” beszélünk, akkor alapvetően olyan átalakulásról van szó, amikor is egy „A” vállalkozásba „B” vállalkozás beolvad – és ezzel megszűnik.
Ez esetben a pályázó az a vállalkozás lesz, amelyBE a beolvadás történt, azaz az „A” vállalkozás.

Ekkor csakis a pályázó, azaz az „A” vállalkozás adatait kell és lehet feltüntetni a pályázó bázisadataként, mivel korábban még külön vállalkozásként működtek, külön gazdálkodási adataik is voltak külön beszámolókkal, ezért nem szükséges / lehet összeadni, hanem a saját adatait kell feltüntetni az „A” cégnek.
(Példával: Ha „A” cég létszáma 5 fő, „B” cégé 10 fő volt, „B” cég beolvad az „A” cégbe, és ezzel „B” megszűnik, akkor a pályázatban az 5 fős létszámot lehet csak feltüntetni)

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO