Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

A kormány idén is megszervezi a nyári Diákmunka programját, amely a fiatalok munkaerőpiacra lépését, valamint a munkaerőhiány okozta problémát hivatott orvosolni. A programban minden 16 és 25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diák részt vehet, aki regisztrál a járási hivatal foglalkoztatási osztályán.

Kétféle területen lehet elhelyezkedni: 
1. önkormányzati diákmunka
2. mezőgazdaság vagy vendéglátás területén végzett diákmunka

Az önkormányzati diákmunka végzése esetén a bruttó munkabér valamint a szociális hozzájárulási adó összegének 100 %-át téríti a kormány. Itt 6 órás munkavégzésre igénylehető a támogatás.

Mezőgazdasági illetve vendéglátás területén végzett diákmunka esetén a munkabér valamint a szociális hozzájárulási adó együttes összegének a 75 %-át téríti az állam. Ekkor 8 órás munkavégzésre jár a kedvezmény.

Munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében legfeljebb 146.250 Ft, szakképzettséget nem igénylő munkakör betöltése esetén pedig 111.750 Ft vehető figyelembe. Az ezen az összegen felüli bérköltség valamint járulék megfizetése már a foglalkoztatót terheli.

Amennyiben a munkáltató gazdálkodó szervezetnek minősül, úgy a jelentkezés csak elektronikus formában történhet, amely a https://epapir.gov.hu oldalon tehető meg.

A programra június 01-től lehet jelentkezni, azonban a támogatás csak július 01-től augusztus 31-ei időszakra érvényesíthető.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO