Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A NAV egy új szolgáltatással segíti az adózókat annak érdekében, hogy a 2020. július 1-jétől hatályba lépő online számlaadat-szolgáltatás szabályának gördülékenyebben eleget tudjanak tenni, ugyanis 2020. június 30. után az adóalanyoknak egy másik belföldön nyilvántartásba vett adóalanynak belföldön teljesített ügyletről kiállított számláról adatot kell szolgáltatnia.

Az Online Számlázó program mobilapplikáció az Apple App Store és a Google Play áruházakból ingyenesen letölthető és a használata is díjmentes. Használatához minimum Android 7.0 vagy iOS 11 verziószámú operációs rendszerrel működő okostelefonra és persze internetelérésre van szükség.

Az Online Számlázó program használatához kapcsolódó alapvető tudnivalók összefoglalója itt érhető el.

A mobilapplikáció használatba vételének lépései:

 • Regisztráció az Online Számla rendszerbe
 • Online Számlázó program használatba vétele
 • Alapvető beállítások elvégzése
 • Online Számlázó program és a mobilapplikáció összepárosítása egy QR kód beolvasásával: A főmenü „Beállítások” menüpontjának „Mobilalkalmazás párosítása” sorára kattintva generálhat egy QR kódot, amit azzal az okostelefonnal kell beolvasni, amelyre az appot letöltötte. Ezután meg kell adnia az Online Számla rendszerhez használt jelszavát, amivel véglegesíthető a párosítás. A generált QR kód 30 percig érvényes.

Az alkalmazás csak az Online Számla rendszerbe történő regisztrációt és az Online Számlázó program használatba vételét követően alkalmas számla kiállítására.

Egy felhasználó többféle számlázó programot is használhat, tehát egy már használatban lévő másik számlázó program mellett, a fentiek szerint igénybe veheti a NAV szolgáltatását is.

Az applikáción keresztül a felhasználónak lehetősége van:

 • számla, előlegszámla kiállítására
 • a kiállított számla módosítására, érvénytelenítésére
 • forinttól eltérő pénznemben rögzített ellenérték számlázására
 • kényelmi funkcióként partner- illetve terméklista alkalmazására

A mobilapplikáción keresztül az Online Számla rendszer bizonyos funkciói is elérhetőek:

 • a kimenő és bejövő számlák lekérdezése
 • a NAV-hoz beküldött adatszolgáltatások állapotának ellenőrzése
 • a számlák technikai érvénytelenítése
 • a használati statisztikák megtekintése

Az alkalmazással olyan számla is kiállítható, amelyről nem kell adatot szolgáltatni, például a Közösségen belüli adómentes termékértékesítésről, termékexportról kiállított, vagy a nem adóalany részére címzett számla.

A programot alanyi adómentes adóalany, illetve tevékenysége közérdekű vagy egyéb speciális jellegére tekintettel, úgynevezett tárgyi adómentes ügyletet teljesítő adóalany is használhatja ügyletei bizonylatolására.

Továbbá az alkalmazás az Áfa tv. területi hatályán kívül eső ügyletek (például harmadik országban teljesített szolgáltatás), belföldi fordított adózású ügyletek, a felhasználó igénye szerint az Áfa tv. tárgyi hatályán kívül eső (például közhatalmi tevékenységnek minősülő) ügyletek bizonylatolására is alkalmas.

A kiállított számlák bármikor visszakereshetők és PDF formátumban megtekinthetők.

Az alkalmazással papíralapú és elektronikus számla is kiállítható. Az utóbbi archiválása biztosított az Online Számlázó program webes felületén és a mobilapplikációban is.

A felhasználónak lehetősége van saját számlázási adatait tartalmazó elektronikus névjegy generálására is. Az app egy QR kódot hoz létre, így a felhasználónak elegendő minden részére kiállítandó számla kiállításakor az eladónak bemutatni ezt a fényképként elmentett, saját számlázási adatokat tartalmazó QR kódot, és az eladó készülékén azonnal megjelennek a vevő számlázási adatai.

A felhasználói jogosultságok beállítására az Online Számla rendszerben van lehetőség.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO