Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Alapvetően ilyenkor két lehetőség van:

  • Az adott időszakban keletkezett negatív összeggel a következő időszak(ok) áfája csökkenthető elévülési időn belül. (Ez abban az esetben javasolt, ha vállalkozásnál várható, hogy a jövőben megfordul a tendencia, és a fizetendő áfa meg fogja haladni a levonható áfát, tehát fizetési kötelezettség keletkezik majd.)
  • Az adott időszakban keletkezett negatív összeg kiutalását és/vagy adó folyószámlán való jóváírását kérheti a vállalkozás elévülési időn belül. (Ez akkor javasolt, ha a vállalkozásnál várhatóan megmarad az a tendencia, hogy a levonható áfája meghaladja a fizetendő áfáját. Ez az eset nyereséges működés esetén is előfordulhat, például ha a vállalkozás főként külföldre értékesít, míg a költség számlái nagyrészt belföldi partnerektől származnak.)

Fontos kiemelni, hogy áfa kiutalás/folyószámlán történő jóváírás előtt az adóhatóság jellemzően vizsgálatot folytat le, főleg, ha első alkalommal történik ilyen a vállalkozás életében.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO