Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Szerződésenként, a szerződésben meghatározott ügylet ellenértékeként egy naptári hónapban legfeljebb 1,5 millió Ft összegben teljesíthető készpénzes fizetés a felek között.

A rendelkezést csak akkor kell alkalmazni, ha az ügyletben mindkét alany pénzforgalmi számla nyitásra kötelezett (azaz a belföldi jogi személy és az áfa fizetésére kötelezett magánszemély – ideértve az egyéni vállalkozót is).

Amennyiben mégis meghaladnánk az értékhatárt, a 1,5 millió Ft feletti összegre 20% mulasztási bírságot kell fizetnie mindkét félnek.

Kölcsön nyújtására, valamint annak visszafizetésére nem vonatkozik a készpénzfizetési korlát, tekintve, hogy a nyújtott kölcsön és a törlesztése nem minősül ellenértéknek (de a kamat esetében azonban már figyelemmel kell lenni a 1,5 millió Ft-os korlátra.)

Figyelem, ha az adóhatóság azt állapítja meg, hogy csak azért született több szerződés, hogy a készpénz fizetési korlátot növeljük, úgy a szerződéseket színleltnek minősítheti, és szankcionálhat.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO