Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Társasági adókedvezmény vehető igénybe energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások kivitelezése esetén. Azon beruházások tartoznak e kategóriába, melyek elősegítik egy magasabb energiahatékonysági szint elérését. Ennek megvalósulását energetikai auditor vizsgálja, az általa kiállított igazolással vehető igénybe az adókedvezmény.

Fontos, hogy az auditornak a kiinduló állapotot is igazolnia kell, tehát már a beruházás kiinduló állapotát is auditáltatni szükséges.

Az adókedvezmény a beruházás üzembe helyezését követő adóévben és az azt követő 5 adóévben, vagy akár már a beruházás üzembe helyezésének adóévében és az azt követő 5 adóévben vehető igénybe. Feltétel, hogy az adózó az eszközt használatba vegye és legalább az üzembe helyezést követő 5 évig üzemeltesse.
Ebből következik, hogy bérelt eszközön (jellemzően ingatlanon) is végrehajtható ilyen jellegű beruházás, ha a feltételeknek megfelel.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO