Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A Munka Törvénykönyve alapján a 18. életévet be nem töltött személy minősül fiatal munkavállalónak, akikre speciális szabályok vonatkoznak.

 

  • A fiatalok munkaideje maximum napi 8 óra lehet. Ezt akkor sem lehet túllépni ha egyidejűleg több munkáltató foglalkoztatja.
  • Számukra éjszakai munkavégzést vagy rendkívüli munkát elrendelni tilos.
  • Munkaidőkeret alkalmazása esetén az nem lehet hosszabb 1 naptári hétnél.
  • A fiatal munkavállalókat hosszabb munkaközi szünet illeti meg: 4,5 órát meghaladó munkavégzés esetén 30 perc, 6 órát meghaladó munkavégzés esetén pedig 45 perc szünet jár.
  • A munkavállalók egészségének megőrzése érdekében legalább 12 óra pihenőidőt kell nekik biztosítani, illetve figyelni kell a heti pihenőnapok arányos kiadására is.
  • A fiatalok az éves szabadságon felül további 5 nap pótszabadságra jogosultak, amely utoljára abban az évben jár, amikor a 18. életévet betöltik.

Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a megbízási jogviszonnyal, illetve az iskolaszövetkezeti jogviszonnyal foglalkoztatott fiatal munkavállalókra is.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO