Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A)

A korábbi fizetési halasztásokon és részletfizetési kedvezményeken túl az adózóknak lehetőségük van kérelmet benyújtani egy alkalommal, legfeljebb 5 millió forint összegű adóra hat hónapos fizetési halasztásra vagy tizenkét hónapos részletfizetésre. Mindkét könnyítési kérelem pótlékmentes.

B)

Az adómérsékléssel kapcsolatban szintén van lehetőség kérelem benyújtására egy alkalommal és csak egy adónemre. Az adótartozást maximum 20%-kal, de 5 millió forintot meg nem haladó összeggel lehet mérsékelni.

A) és B kedvezmény együttesen nem vehető igénybe.

Tehát igényelni lehet az adótartozás 20%-nak elengedését, melyhez azonban nem párosul fizetési halasztás, vagyis a teljes (mérsékelt) érték egy összegben fizetendő a kérelem pozitív elbírálása esetén.

A kérelmet a vészhelyzet megszűnését követő harmincadik napig lehet benyújtani, és igazolni kell, hogy az adózó fizetési nehézségei a veszélyhelyzet miatt keletkeztek.

Ezek az eljárások illetékmentesek, az ügyintézési határidejük 15 nap.

Azok az adózok, akik nem kötelezettek elektronikus kapcsolattartásra írásban és elektronikus úton (az általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás útján) is benyújthatják kérelmüket.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO