Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A gyermek otthongondozási díja, azaz a GYOD a beteg gyermek otthoni ápolása esetén járó ellátás, amely függ az ápolt gyermekek számától és attól, hogy milyen ellátásban részesülünk még mellette.

Mennyi az ellátás összege?

  • Egy otthon ápolt gyermek esetén az ellátás összege bruttó 100.000 Ft, amelyből 10 % nyugdíjbiztosítási járulék kerül levonásra, így a szülő nettó 90.000 Ft-ban részesülhet.
  • Több otthon ápolt gyermek esetén bruttó 150.000 Ft, azaz nettó 135.000 Ft kerül folyósításra a szülők részére.
  • Amennyiben az igénybe vevő jogosult más ellátásra is (pl. nyugdíjra) a GYOD a másik ellátást meghaladó összege után kerül folyósításra. Ez azt jelenti, hogy a szülő részesül nyugdíjban havi 80.000 Ft összegben, akkor a GYOD 10.000 Ft összegben kerül folyósításra.
  • Ellenben, ha a szülő más gyermekre tekintettel részesül CSED-ben, GYED-ben vagy GYES-ben, úgy a másik tartósan beteg után igényelt GYOD összege nem csorbul, azaz a teljes nettó 90.000 Ft-ban folyósításra kerül.

A folyósításnak nincs időkorlátja, vagyis a szülő mindaddig jogosult a GYOD-ra, amíg otthon ápolja a gyermekét.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO