Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Az első házasok kedvezménye 24 hónapon keresztül havi nettó 5 000 Ft (a két félnek együttesen, tehát nem fejenként 5 000 Ft) megtakarítást jelent a házaspároknak. (Havonta ennyivel kevesebb SZJA fizetési kötelezettségük van.)

A kedvezményt érvényesítheti csak az egyik házastárs, de megosztva is igénybe vehető. A házastársaknak nyilatkozniuk kell a felosztásra vonatkozó döntésükről.

A kedvezmény már év közben a munkáltatónak tett adóelőleg-nyilatkozattal is igénybe vehető vagy év végén az SZJA bevallás benyújtásakor érvényesíthető. A kedvezményt először a házasságkötést követő első hónapban lehet igénybe venni.

A kedvezmény csak abban az esetben vehető igénybe, ha legalább az egyik fél az első házasságát köti. (Tehát például ha két már korábban elvált személy házasodik össze, úgy nekik nem jár kedvezmény.)

Megszűnik a jogosultság válással vagy az egyik fél halálával, de nem szűnik meg, ha gyermekük születik és ezáltal családi adókedvezmény igénybevételére jogosultak.

Az adóelőleg-nyilatkozatok elérhetők a NAV honlapján.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO