Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A vállalkozásoknak 2020. október 15-től van lehetőségük meghatározott feltételek teljesülése mellett bérköltség támogatást igényelni újonnan felvételt nyert munkaerőpiacra lépő munkavállalóikra tekintettel. 2021. május 31-ig akkor volt igényelhető a támogatás, ha az új munkaerő regisztrált álláskereső vagy 25 év alatti vagy alacsony iskolai végzettségűnek minősül.

Új támogatási program indult 2021. június 1-jétől, melynek keretében a regisztrált alacsony iskolai végzettségű álláskereső mellett a legalább 1 hónapja álláskeresőként nyilvántartott 25 év feletti magánszemélyek után is igénybe vehető a támogatás, amennyiben a felek között munkaviszony jön létre.

A támogatás időtartama fix 6 hónap, mértéke napi 8 órában foglalkoztatott munkavállaló esetében a foglalkoztatót terhelő bruttó bér, valamint a ténylegesen fizetendő szociális hozzájárulási adó 50%-a, de legfeljebb havonta 100.000 Ft. Így a támogatás teljes időtartamára akár 600.000 Ft is igénybe vehető.

A támogatás feltétele, hogy a munkavállaló felvételével a munkáltató a 2021. május 26-án meglévő statisztikai állományi létszámát megnövelje, valamint a támogatás időtartama alatt a munkaviszony nem szüntethető meg közös megegyezéssel vagy a munkáltató működésével összefüggő okból.

A munkáltatót a támogatási időszak lejártát követően továbbfoglalkoztatási kötelezettség nem terheli.

A támogatási kérelem a foglalkoztatni kívánt személy lakóhelye, tartózkodási helye szerinti kormányhivatalnál terjeszthető elő.

A támogatással kapcsolatos bővebb információk, valamint a benyújtandó kérelem és nyilatkozat ide kattintva érhetőek el.

 

A cikket a HyperCortex Zrt, az Írisz Office csoport TB szakértő tagja írta.

hypercortex_logo2019

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO