Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Új munkaerőpiaci program indul 2021. június 15-én, amelynek keretében a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén foglalkoztatott diákok bérköltségének finanszírozásához támogatás vehető igénybe. A támogatás kizárólag akkor igényelhető, ha a felvételt nyert diák foglalkoztatására munkaviszony keretében kerül sor.

 

A támogatás további feltételei:

  • a munkavállalónak nappali tagozatos tanulói / hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie
  • minimum 16, legfeljebb 25 éves lehet
  • a napi munkaidő nem haladhatja meg a 8 órát
  • a támogatás 2021.07.01-08.31. közötti időtartamra igényelhető
  • a támogatás legfeljebb a minimálbér vagy garantált bérminimum 75%-a erejéig folyósítható

 

Szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében havi munkabérként bruttó 164.250 Ft / fő / hó, míg szakképzettséget igénylő munkakör esetében 125.550 Ft / fő / hó összeget finanszíroz a támogatás, amely összegen felül kerül megtérítésre a szociális hozzájárulási adó 75%-ban arányos része. A fennmaradó bérköltséget és járulékot a foglalkoztatónak kell viselnie. Abban az esetben, ha a munkavállaló napi munkaideje 8 óránál kevesebb, úgy a támogatás összege időarányosan csökken.

 

A támogatási igényt 2021. június 15-től lehet előterjeszteni a kerületi hivatalhoz munkaerőigényre való kérelem benyújtásával.

 

A támogatás indításának előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diákot, mint szolgáltatást kérőt a lakó- vagy tartózkodási helye szerinti illetékes járási / kerületi hivatal foglalkoztatási osztályán személyes okmányaival (személyazonosító okmányok, diákigazolvány vagy iskolalátogatási igazolás) történő regisztráció során nyilvántartásba vegyék.

A támogatás csak és kizárólag olyan diákok foglalkoztatásához nyújtható, akit a hivatal munkaerőigényre közvetített ki a vállalkozáshoz. A hozzájárulási összeg a tárgyhónapot követően benyújtott elszámolási dokumentumok alapján utólag kerül kifizetésre.

 

A támogatásról bővebb információ ide kattintva érhető el Nyári diákmunka 2021 menüpont alatt.

 

A cikket a HyperCortex Zrt, az Írisz Office csoport TB szakértő tagja írta.

hypercortex_logo2019

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO