Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Közös megegyezésnek nevezzük a felek egybehangzó nyilatkozatát munkaviszony megszüntetésére vonatkozóan.

A munka törvénykönyve a munkavállalói és a munkáltatói felmondáson túlmenően lehetőséget biztosít a közös megegyezésre, mely a leggyakoribb jogviszony megszüntetési típus.

Meghatározott kötöttségek nélkül a felek megállapodásán alapszik. Ez esetben nem szükséges kivárni a 30 napos felmondási időt, előre meghatározott napon is megszűnhet a munkaviszony.

Kikötésre vagy épp elengedésre kerülhet a felmondási idő, valamint a törvénytől elérően meghatározható az esetleges végkielégítés mértéke is.

Ha a közös megállapodás intézményét használjuk, úgy javasolt a megállapodásba behivatkozni azt, hogy a felek a megállapodást a Munka Törvénykönyvének ismeretében hozták, ellenkező esetben egy munkaügyi bírósági per esetén a munkaadót elmarasztalhatják, hogy azért választotta ezt a formulát – megvezetve a munkavállalót -, hogy ne kelljen fizetnie a felmondási időre vagy elkerülje a végkielégítés kifizetését.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO