Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A koronavírus elleni védekezéshez felhasználható termékeket bizonyos feltételekkel vám- és áfamentesen lehet behozni az Európai Unióba.

A vámmentesség feltétele, hogy 2020. január 30. és 2021. április 30. között behozott védekezéshez felhasználható terméket a katasztrófa áldozatai között ingyenesen szétosztják, vagy a katasztrófa áldozatainak ingyenesen rendelkezésére bocsátják, a tulajdonjog átruházása nélkül. (A katasztrófa áldozatai alatt azokat a személyeket kell érteni, akik a COVID-19-járványnak ki vannak téve, és a járvány leküzdésében részt vesznek.)

Vámmentességet kaphatnak állami szervezetek, önkormányzatok, közintézmények, és egyéb közjogi szervek, katasztrófa elhárító szervezetek. Ebben az esetben nincs szükség a NAV Kiemelt Adó- és Vámigazgatósága (KAVIG) által kiadott, vámmentes vámeljárásra jogosító engedélyre, azonban később a szervezeteknek nyilatkozniuk kell az áruk felhasználási céljáról, tudniuk kell a felhasznált termékekkel elszámolni, ha a NAV kéri.

Továbbá, ha a NAV Kiemelt Adó- és Vámigazgatósága (KAVIG) engedélyezi, és vámmentes vámeljárásra jogosító engedélyt ad ki, egyéb jótékonysági vagy emberbaráti szervezetek is kaphatnak vámmentességet.

Lehetőség van utólagos vámmentesség kérésére a 2020. január 30-tól végzett vámeljárások után.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO