Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Az áfa mértékének megállapításához a teljesítés helyét kell először meghatározni

Ha a szolgáltatás igénybe vevője adóalany a saját országában, akkor a teljesítés helye a partner országa lesz, így nincs áthárított áfa.
Ha a szolgáltatás igénybe vevője nem adóalany, akkor belföldi partnerként kell kezelni vagyis magyar áfatartalommal kell a számlát kiállítani.

Ha közösségi (európai uniós) adóalany partnernek állítunk ki áfamentes számlát, akkor közösségi adószámmal kell rendelkeznünk nekünk is, illetve a partnernek is, amit minden esetben fel kell tüntetni a számlán.

Számla kiállítás előtt érdemes az alábbi honlapon ellenőrizni a partner közösségi adószámának érvényességét.: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/

A fentiekben a főszabály szerint foglaltuk össze a tudnivalókat, a tevékenység speciális jellegéből adódóan előfordulhatnak ettől eltérő szabályok. A hibák elkerülése érdekében az első, külföldi partnernek kiállított számla előtt érdemes könyvelőjével konzultálni.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO