Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A társasági adó hatálya alá tartozó vállalkozások a jótékonysági támogatás összegét bevételként számolják el.

Mivel a jelenleg hatályos rendelkezések értelmében a kapott támogatásokkal az adóalap nem csökkenthető, azok társasági adóalapot képeznek.

A támogatást nyújtó társasági adóalany szempontjából az ingyenes juttatás akkor minősül adománynak, ha azt közhasznú szervezetnek, egyháznak, valamint közérdekű kötelezettségvállalás keretében nyújtják.

Az adománynak minősülő ingyenes juttatás a társasági adó alapjának megállapításakor elismert költség. Lehetőség van az adóalap csökkentésére is, ha a juttató rendelkezik a közhasznú szervezet által kiállított adományigazolással.

nem adománynak minősülő támogatás kizárólag akkor minősül elismert költségnek, ha a felajánló rendelkezik a támogatásban részesülő nyilatkozatával, miszerint a juttatás adóévében e nélkül a támogatás nélkül sem lenne veszteséges, és hogy a juttatás utáni társasági adót megfizette.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO