Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Közösségi adóalanynak történő termékértékesítés, szolgáltatásnyújtás esetén áfa fizetési kötelezettség nem terheli az eladót.

Mindkét esetben fel kell tüntetni a számlán a partner közösségi adószámát (aminek érvényessége itt ellenőrizhető: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/ ), illetve termékértékesítés esetében igazolni kell, hogy a termék elhagyta Magyarország területét.

A számla kibocsátójának, azaz az eladónak szintén rendelkeznie kell érvényes közösségi adószámmal, amit fel kell tüntetni a számlán. (Ha a fent említett feltételek bármelyike nem teljesül, a számlát úgy kell kiállítani, mintha a partner belföldi adóalany lenne.)

A számlán az alábbi szöveget kell feltüntetni:

Abban az esetben, ha közösségen belüli partnernek (aki rendelkezik érvényes közösségi adószámmal) értékesítünk terméket, az alábbi megjegyzést szükséges feltüntetni a számlán:

„A 2007. évi CXXVII. törvény 89. § alapján az áfa fizetésére a vevő köteles.”

Ha érvényes közösségi adószámmal rendelkező partnernek szolgáltatást nyújtunk, akkor pedig a következő megjegyzés szerepeljen a számlán:

„A 2007. évi CXXVII. törvény 37. § alapján az áfa fizetésére a vevő köteles.”

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO