Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Jelenleg nem kell nyugtát kibocsátaniuk azoknak az adóalanyoknak, akik részére az ellenértéket az automata berendezésen keresztül fizetik meg ÉS konkrétan az ügylet teljesítése is automata berendezésen keresztül történik. (Ha például veszünk egy üdítőt az automatából, akkor a fizetés és konkrétan az ügylet is az automatán keresztül valósul meg, így nincs nyugtaadási kötelezettség.)

Változás lesz 2022. január 1-jétől, hogy azoknak az adóalanyoknak sem kell nyugtát kibocsátaniuk, akik részére az ellenértéket az automata berendezésen keresztül fizetik meg, akkor sem, ha maga a konkrét ügylet nem az automata berendezésen keresztül valósul meg. (Ilyen ügylet például, ha parkolásért dobunk be pénzt az automatába.)

Automata berendezésnek minősül az adózás rendjéről szóló törvény szerint az a kezelőszemélyzet nélkül is működő berendezés, amely az ügylet pénzbeni ellenértékének helyben történő megfizetésére szolgál.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO