Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

A forgalmi adót – bizonyos speciális kivételeket leszámítva – az ügylet megvalósulásakor – az ún. Áfa tv. szerinti teljesítéskor – kell fizetni.

Ingatlan értékesítése esetében ez akkor következik be, amikor az ingatlan a vevőnek átadásra kerül (az ingatlant a vevő birtokába adják át).

Az átadó személyének nem kell feltétlenül megegyeznie az eladóval, legalább az eladó hozzájárulása viszont szükséges hozzá (pl: ha az átadás előtt egy nappal külföldre utazó eladó egy rokonát bízza meg az ingatlan átadásával, aki ezt meg is teszi, akkor a teljesítés megvalósul). A konkrét momentumot az ingatlan kulcsainak átadása testesíti meg, mivel a kulcsok elengedhetetlenek az ingatlan tényleges birtokbavételéhez. Az Áfa tv. szerinti teljesítéshez ugyanakkor nem szükséges az adásvételi szerződés egyéb elemeinek teljesülése (pl: vételár megfizetése, költözés lebonyolítása, folyamatban lévő építési munkálatok befejezése).

Arról, hogy az értékesítés időpontja miért válik hamarosan kiemelt fontosságúvá, a következő egypercesünkben olvashat.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO