Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A cégben nyilvántartott ingatlanok könyv szerinti értéke jellemzően alacsonyabb a piaci árnál, hiszen évről évre amortizációt számolunk el az ingatlanokra, melyek ára jellemzően folyamatosan növekszik.

Az ingatlanok esetében azonban lehetőség van a piaci értéken történő értékelésre, ha az ingatlan piaci értéke tartósan és jelentősen eltér a könyv szerinti értéktől. Piaci áron történő értékelést a terven felüli értékcsökkenés visszaírásával és értékhelyesbítés képzésével kell elvégezni.

Figyelem! A piaci áron történő nyilvántartásnak feltétele a könyvvizsgálat, melyet nem csak a felértékelés alkalmával, de azt követően is évente el kell végezni.

A piaci értéken történő nyilvántartás előnye:

Ha az ingatlanok piaci értéken szerepelnek a vállalkozás mérlegében, az meggyorsíthatja a hitelfelvételt és valós képet mutat a vállalkozás vagyoni helyzetéről. Vállalatértékesítés esetén, ha az értékelés piaci szerinti értéken történik, akkor a magasabb eszközérték miatt nő az eladási ár, de vállalkozás publikus adatait alapul vevő cégminősítők, partnerek vagy szimplán az érdeklődők is szebb képet kapnak a vállalkozásról.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO