Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

A NAV szankciómentességet biztosít azoknak a vállalkozásoknak július végéig, amelyek számlázó programja még nem képes a július 1-jén életbe lépett szabályozásnak megfelelő számlaadatok automatikus továbbítására, amennyiben ezek az adatok még a hónap végéig beérkeznek az adóhatósághoz.

Ha egy cég jelenleg nem megfelelően felkészített számlázó programot használ, de a szoftver július végéig képes lesz az adatközlésre, akkor bírság nélkül sor kerülhet a számlázó programon keresztül az adatszolgáltatásra.

A szankciómentes időszak a számlázó programoktól elvárt azonnali adatszolgáltatás kötelezettségének teljesítésére vonatkozik, az adatszolgáltatásra kötelezett számlák adatainak 2018. július 31-ig be kell érkeznie az adóhivatalhoz – tette közzé a NAV honlapján.

A számlázó szoftverek nem törvényes működése miatt a NAV július végéig nem bünteti az adatközlés mulasztását, ehhez azonban regisztrálni kell az Online Számla rendszerében és a számlaadatoknak július végéig mindenképpen meg kell érkezniük az adóhatósághoz.

Fontos, hogy időben felvegyük a kapcsolatot a számlázó programunk szoftverfejlesztőjével annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, kell-e valamint változtatni a szabályszerű adatszolgáltatás érdekében. A legtöbb, széles körben elterjedt számlázószoftver honlapján, illetve köremailben már tájékoztatta ügyfeleit a teendőkről, illetve hogy várhatóan mikorra készítik fel programjaikat az új szabályoknak való teljes megfelelésre.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO