Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Egyes speciális szolgáltatásoknál – mint a távközlési szolgáltatás, műsor-szolgáltatás és az elektronikus szolgáltatás – 2015. január 1-jétől a számlakibocsátónak az igénybe vevő országának hozzáadott-érték adójával kell a számlát kiállítania, amennyiben magánszemély vevőknek értékesít. Normál esetben ahhoz, hogy az adott országban tudjuk teljesíteni az ottani adófizetési kötelezettségünket, be kell jelentkezni a helyi adóhivatalhoz.

A MOSS – magyarra fordított nevén Mini Egyablakos Rendszer – használatával az adminisztrációs terheink jelentősen csökkennek, mivel ahelyett, hogy minden ország adóhivatalához egyenként be kellene jelentkeznünk, lehetőségünk nyílik egy bevallásban az összes ország felé teljesítenünk adóbevallási kötelezettségeinket.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a magyar adóhivatal az általunk küldött bevallási adatokat továbbítja azon országok részére, amik szerepeltek a nyomtatványon, így nem kell az összes országban adószámot igényelnünk. Ez a nyomtatvány külön kezelendő a magyar ÁFA bevallástól és egy önálló felületen történik a kitöltése. A fizetendő adót is egyben kell megfizetnünk egy meghatározott számlaszámra, és a NAV gondoskodik annak megfelelő helyre való eljuttatásáról is.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO