Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Mérlegfordulónapnak azt a napot nevezzük, amellyel az üzleti év lezárul. Ez nem feltétlenül esik egybe a naptári év utolsó napjával. Speciális céghelyzetek (pl.: végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés, átalakulás, egyesülés, szétválás, stb.) esetében bármilyen más dátum is lehet. A vállalkozó a mérlegfordulónappal az érintett üzleti évről számviteli beszámolót köteles készíteni, közzétenni és letétbe helyezni, aminek határideje Magyarországon a mérlegfordulónapot követő 150. nap. December 31-i fordulónap esetén tehát május 31-e a határidő.

A mérlegkészítés időpontja a mérlegfordulónapot követő olyan időpont, amíg az üzleti évvel kapcsolatos értékelési feladatokat a cég számviteli politikája alapján el tudja és el köteles végezni. Ez a dátum jellemzően a számviteli beszámoló határideje szokott lenni, ugyanakkor a cég választása alapján korábbi időpont is lehet.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO