Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A vagyonkezelő alapítvány, mint a vagyonkezelés egyik formája egy még nem túl elterjedt lehetőség a befektetők számára. Az az elvárás keltette életre, hogy akár természetes, akár jogi személyek olyan alapítványt hozhassanak létre, mely főtevékenységként szakszerű vagyonkezelést végezhet. A 2019. évi XIII. törvény szabályozza az alapítás és működés előírásait.

Az alapítványok fogalmát alapvetően a Ptk. határozza meg, és ez a vagyonkezelő alapítványok esetében is iránymutató. Ezeket az alapítványokat is az alapító okiratban meghatározott, tartós cél érdekében hozzák létre, és itt is meg kell határozni az alapítvány szervezetét és a számára juttatandó vagyont.

Sajátos elem maga a vagyonkezelési tevékenység, melyet az alapítvány a rendelkezésére bocsátott vagyonnal végez. Tulajdonképpen a vagyonnak maga az alapítvány a közvetlen kedvezményezettje, és a vagyon kedvezményezettjeként se tehet mást, minthogy azzal az alapítvány céljait valósítsa meg, illetve az alapító okiratában meghatározott kedvezményezettek javára fordítsa azt.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO