Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A gyermeke 3. életévének betöltéséig az édesanyát fizetés nélküli szabadság illeti meg.

Ha a munkavállaló hamarabb szeretne újra munkába állni, mint ahogy a gyermeke betölti a 3. életévét, úgy azt legalább a munkába állás előtt 30 nappal korábban jeleznie kell a foglalkoztatója felé.

Abban az esetben viszont, ha kivárja a rendelkezésére álló időt, úgy a fizetés nélküli szabadság lejárta előtt a feleknek kölcsönösen keresniük kell egymást: a munkáltatónak tájékoztatnia kell az édesanyát a felhalmozódott szabadság kiadásának a módjáról és a bérváltozási feltételekről, míg a munkavállalónak arról kell érdeklődnie, hogy a fizetés nélküli szabadság megszűnését követő első munkanapon meg kell-e jelennie munkavégzés céljából vagy már aznap elkezdődik a felhalmozódott szabadságának kiadása.

Ha a munkáltató írásbeli felszólítására sem jelenik meg a munkavállaló a munkahelyén, úgy a foglalkoztató igazolatlan távollét indokára azonnali hatállyal is megszüntetheti a jogviszonyt.

 

 

A cikket a HyperCortex Zrt, az Írisz Office csoport TB szakértő tagja írta.

hypercortex_logo2019

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO