Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A minősített többséget biztosító befolyás akkor állapítható meg, ha a társaság tagja – közvetlenül vagy közvetve – a szavazatok legalább 75%-ával rendelkezik.

A szavazatok összeszámlálása során a közeli hozzátartozók (testvér, férj, feleség, felmenők, úgy mint szülők, nagyszülők és leszármazottak, úgy mint gyerekek, unokák) szavazatait össze kell adni. Fontos tudni, hogy a törzsbetét mértéke, tehát a tulajdoni hányad eltérhet a szavazati jogtól és az osztalékhoz való jogtól is. A minősített többség vizsgálata során csak a döntés-befolyás mértéke számít, tehát csak a szavazati jognak van jelentősége.

A 75% megszerzése a cég életét alapvetően befolyásoló döntések (például társasági szerződés módosítása, a cég megszüntetése) irányítását biztosítják a tag számára. Ez egyben több felelősséget is jelent, ugyanis abban az esetben, ha a társaság jogutód nélkül megszűnik, a ki nem elégített követelésekért a hitelező keresete alapján a minősített többséggel rendelkezett tag köteles helytállni, feltéve, hogy a jogutód nélküli megszűnésre a minősített többséggel rendelkezett tag hátrányos üzletpolitikája miatt került sor.

Következő cikkünkben a minősített többségű befolyással bíró személy egyéb nagyon fontos kötelezettségéről olvashat majd.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO