Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

1)
Alapvetően az olyan építési és szerelési munka tartozik a fordított adózás hatálya alá, amely ingatlan létrehozására, bővítésére, átalakítására vagy egyéb megváltoztatására (ideértve a bontást is) irányul – feltéve, hogy a munka építési hatósági engedély köteles.
(Az építkezés hatósági engedély köteles mivoltáról a szolgáltatás megrendelőjének kell nyilatkoznia. Hosszabb alvállalkozói láncok esetén a nyilatkozatot a fő megrendelőnek kell megtennie.)

Fontos, hogy egyes, a kivitelezéshez kapcsolódó, azt kiegészítő tevékenységek – tipikusan a nem szó szerint építési, vagy szerelési munkák – akkor sem tartoznak fordított adózás hatálya alá, ha azt építési engedélyköteles kivitelezési munka során teljesítik – ezekről korábbi egypercesünkben olvashat: itt

2)
Fentieken túl fordítottan adózik bármely szolgáltatás, amelyet iskola szövetkezettől veszünk igénybe, valamint a munkaerő kölcsönzése, kirendelése, személyzet rendelkezésre bocsátása is.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO